Pasta med ratatouille

Du behöver 400 g pasta t ex rigatoni 3 st vitlöksklyftor skivad 1 st gul lök tärnad 1 st zucchini tärnad 1 st grön paprika...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g pasta t ex rigatoni
  • 3 st vitlöksklyftor skivad
  • 1 st gul lök tärnad
  • 1 st zucchini tärnad
  • 1 st grön paprika rensad och tärnad
  • 1 st röd paprika rensad och tärnad
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • socker en nypa
  • salt och nymalen svartpeppar
  • hackad persilja eller basilika

Till servering

Parmesan hyvlad
oliver citronfyllda

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

2
Fräs vitlök, lök, zucchini och paprika i olivoljan utan att de tar färg. Krydda med timjan och rosmarin och fräs ytterligare någon minut. Häll på tomat och vatten och koka ihop under 10–12 minuter, smaka av med socker, salt och peppar.

3
Vänd ihop pasta och ratatouille eller servera var för sig, strö hackat kryddgrönt över. Bjud hyvlad parmesan och citronfyllda oliver till.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 432, Fett 13 g, Kolhydrater 61 g, Fibrer 7 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top