Pasta med sardell- och tomatsås – Paccheri all’arrabbiata

Du behöver Tomatsås: 1 dl olivolja 3 st vitlöksklyftor hela 2 st chili hela 400 g krossade tomater Sardellsmör: 1 st sardeller (ca 10 st)...


4 portioner

Du behöver

Tomatsås:

1 dl olivolja
3 st vitlöksklyftor hela
2 st chili hela
400 g krossade tomater

Sardellsmör:

1 st sardeller (ca 10 st)
100 g smör rumsvarmt
500 g pasta (paccheri eller penne)
salt
3 msk persilja finhackad

Gör så här

1
Värm olivoljan i en kastrull. Lägg i vitlöksklyftor och chili och låt brynas långsamt under lock. När vitlöken är ordentligt brynt tas den och chilin upp och kastas.

2
Tillsätt krossade tomater, smaka av och salta lite om det behövs. Låt puttra under lock i 20 minuter.

3
Finhacka sardellerna och rör ihop dem med smöret.

4
Koka pastan al dente i lättsaltat vatten, och låt rinna av i ett durkslag. Blanda ner pastan i tomatsåsen och ställ kastrullen på den avsvalnande kokplattan. Tillsätt sardellsmöret och rör om väl.

5
Strö över persilja och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top