Du behöver
- 100 g skogssvamp
- 1 schalottenlök
- 1 msk olivolja eller fläskflott
- 1 msk balsamvinäger
- 2 msk olivolja extra virgin
- ca 3/4 tsk flingsalt
- 1/2 msk hackad färsk rosmarin
- ca 1 dl riven parmesan- eller pecorinoost
- ca 275 g bandspagetti
- gärna tagliatelle ai funghi
Gör så här
1
Skiva svampen, skala och finhacka löken. Blanda dem och stek gyllene i olja i stekpanna på drygt medelvarm platta.
2
Droppa på balsamvinäger och tillsätt olivoljan som måste vara förstklassig, eftersom det är den som kommer att ge mycket av smaken. Dra pannan av värmen, salta och rör ner rosmarin.
3
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Sila av och blanda omedelbart ner fräset i pastan. Skeda upp i varma tallrikar och strö på osten.
4
Sätt fram olja, balsamvinäger och salt för dem som önskar smaksätta mer själva.