Pasta med skogssvampfräs

Du behöver 100 g skogssvamp 1 schalottenlök 1 msk olivolja eller fläskflott 1 msk balsamvinäger 2 msk olivolja extra virgin ca 3/4 tsk flingsalt 1/2...


4 portioner

Du behöver

  • 100 g skogssvamp
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk olivolja eller fläskflott
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • ca 3/4 tsk flingsalt
  • 1/2 msk hackad färsk rosmarin
  • ca 1 dl riven parmesan- eller pecorinoost
  • ca 275 g bandspagetti
  • gärna tagliatelle ai funghi

Gör så här

1
Skiva svampen, skala och finhacka löken. Blanda dem och stek gyllene i olja i stekpanna på drygt medelvarm platta.

2
Droppa på balsamvinäger och tillsätt olivoljan som måste vara förstklassig, eftersom det är den som kommer att ge mycket av smaken. Dra pannan av värmen, salta och rör ner rosmarin.

3
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Sila av och blanda omedelbart ner fräset i pastan. Skeda upp i varma tallrikar och strö på osten.

4
Sätt fram olja, balsamvinäger och salt för dem som önskar smaksätta mer själva.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top