Pasta med spenat och pumpakärnor

Du behöver 30 g pumpakärnor 1 tsk olivolja salt 400 g pasta av valfri sort 2 st vitlöksklyftor hackade 4 st paprikor 2 röda, 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 30 g pumpakärnor
  • 1 tsk olivolja
  • salt
  • 400 g pasta av valfri sort
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 4 st paprikor 2 röda, 2 gröna, rensade och i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 2 st påsar babyspenat à 70 g
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Parmesan färskriven

Gör så här

1
Rosta pumpakärnorna i en stekpanna med lite olja, salta.

2
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, låt rinna av

3
genom ett durkslag.

4
Fräs vitlök och paprika i olivolja på medelvärme i 2–3 minuter. Vänd i spenaten, tillsätt grädde och mjölk. Koka upp och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

5
Blanda i pastan och servera med pumpakärnor och riven parmesan.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 617, Fett 25 g, Kolhydrater 65 g, Fibrer 2 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top