Du behöver
- 30 g pumpakärnor
- 1 tsk olivolja
- salt
- 400 g pasta av valfri sort
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- 4 st paprikor 2 röda, 2 gröna, rensade och i bitar
- 1 msk olivolja
- 2 st påsar babyspenat à 70 g
- 1.5 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- salt och nymalen svartpeppar
- Parmesan färskriven
Gör så här
1
Rosta pumpakärnorna i en stekpanna med lite olja, salta.
2
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, låt rinna av
3
genom ett durkslag.
4
Fräs vitlök och paprika i olivolja på medelvärme i 2–3 minuter. Vänd i spenaten, tillsätt grädde och mjölk. Koka upp och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
5
Blanda i pastan och servera med pumpakärnor och riven parmesan.
Näringsvärde: Kcal 617, Fett 25 g, Kolhydrater 65 g, Fibrer 2 g