“Pasta e patate”- Soppa med pasta och potatis

Den lättlagade soppan är nästan godast dagen efter då pastan svällt och blivit stor.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • olivolja
  • 2.5 st vitlöksklyftor
  • 4.5 st fasta potatisar
  • 2.5 st selleristjälkar
  • 1 l grönsaksbuljong eller kycklingbuljong
  • 100 g pasta välj en kort sort t ex orecchiette, casarecce eller strozzapreti

Servering

olivolja

Gör så här

1

Förbered grönsakerna.

2

Fräs sen i rikligt med olivolja i en stor kastrull. Rör om så att det inte bränns. Risken för att vitlöken ska brännas är inte så stor eftersom sellerin släpper en del vatten. Fräs 5–10 minuter tills det luktar gott.

3

Tillsätt buljong och pastan.

4

Låt småkoka under lock tills potatisen är klar. Potatisen ska vara ordentligt kokt. Koka gärna lite längre så att den blir riktigt mjuk.

5

Inget annat behöver till­sättas, varken salt eller peppar. Späd eventuellt med mer buljong eller vatten.

6

Ringla olivolja över varje portion när den serveras. Olio crudo som det kallas, dvs rå olja. Det ger en fin frisk och kryddig smak.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top