Pasta med stekt sparris och svartpeppar

Du behöver 200 g penne eller pasta av valfri sort 1 st sparris skurna i mindre bitar 1 tsk smör 2 st äggulor 0.5 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 200 g penne eller pasta av valfri sort
  • 1 st sparris skurna i mindre bitar
  • 1 tsk smör
  • 2 st äggulor
  • 0.5 dl parmesanost eller riven hårdost av valfri sort
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm salt
  • 2 krm svartpeppar grovmalen

Gör så här

1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

2
Stek sparrisbitarna i en stekpanna på medelvärme med lite smör.

3
Blanda äggulor, riven ost och matlagningsgrädde i en rymlig bunke.

4
Blanda ner äggröran i den varma pastan. Salta och peppra och lägg upp på tallrikar.

5
Toppa med den nystekta sparrisen och mer svartpeppar. Servera med bröd och valfria grönsaker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top