Du behöver
- 2 st gula lökar
- 1 st sopprötter 500 g
- 0.5 dl olivolja
- 1 l kokande vatten
- 2 tärning grönsaksbuljong
- 3 st potatis mjölig sort
- 100 g oreccehiettepasta (oreccehiette)pasta
- 1 st ask sockerärter (150 g)
- 1 pkt fryst bladspenat (450 g)
- salt, vitpeppar
Gör så här
1
Skala och hacka lökarna. Skala och skiva rotsakerna tunt. Fräs lök och rotsaker blanka i oljan i en rymlig kastrull. Häll på vatten och smula ner buljongtärningarna. Koka upp och tillsätt skalad och tärnad potatis. Koka 5 minuter.
2
Lägg pastan i soppan tillsammans med grovt skurna sockerärter och spenat. Koka upp och koka cirka 10 minuter till pastan är klar.
3
Smaka av soppan med salt och peppar. Droppa lite olivolja i varje tallrik vid servering för smakens skull. Servera med bröd och ost om så önskas.