Pastasoppa med grönsaker

Du behöver 2 st gula lökar 1 st sopprötter 500 g 0.5 dl olivolja 1 l kokande vatten 2 tärning grönsaksbuljong 3 st potatis mjölig...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 1 st sopprötter 500 g
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 l kokande vatten
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 3 st potatis mjölig sort
  • 100 g oreccehiettepasta (oreccehiette)pasta
  • 1 st ask sockerärter (150 g)
  • 1 pkt fryst bladspenat (450 g)
  • salt, vitpeppar

Gör så här

1
Skala och hacka lökarna. Skala och skiva rotsakerna tunt. Fräs lök och rotsaker blanka i oljan i en rymlig kastrull. Häll på vatten och smula ner buljongtärningarna. Koka upp och tillsätt skalad och tärnad potatis. Koka 5 minuter.

2
Lägg pastan i soppan tillsammans med grovt skurna sockerärter och spenat. Koka upp och koka cirka 10 minuter till pastan är klar.

3
Smaka av soppan med salt och peppar. Droppa lite olivolja i varje tallrik vid servering för smakens skull. Servera med bröd och ost om så önskas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top