Pavlovatårta med jordgubbar

Du behöver 1 st maränger kallvispad, se grundrecept nedan 50 g mörk choklad 1 l jordgubbar 3 msk strösocker 2 msk citronjuice färskpressad 3 dl...

Tillagningstid: 90 minuter
12 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 1 st maränger kallvispad, se grundrecept nedan
  • 50 g mörk choklad
  • 1 l jordgubbar
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk citronjuice färskpressad
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

1
Sätt ugnen på 125 grader varmluft.

2
Gör marängen enligt grundreceptet. Smält chokladen i vattenbad eller mikro och låt svalna. Vänd in den smälta chokladen i marängsmeten med en slickepott utan att blanda för mycket.

3
Klicka ut i en rundel, cirka 20 centimeter i diameter, på en plåt med bakplåtspapper, marängen ska bli ganska hög.

4
Grädda längst ned i ugnen cirka 1 1/2 timme. Sänk värmen till 110 grader efter 30 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen svalna i ugnen.

5
Skär hälften av jordgubbarna i tärningar. Koka ihop med socker och citron till en kompott. Låt svalna.

6
Vispa grädden.

7
Toppa tårtan med grädde, kompott och de resterande jordgubbarna, skivade.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top