Du behöver
- 1 st maränger kallvispad, se grundrecept nedan
- 50 g mörk choklad
- 1 l jordgubbar
- 3 msk strösocker
- 2 msk citronjuice färskpressad
- 3 dl vispgrädde
Gör så här
1
Sätt ugnen på 125 grader varmluft.
2
Gör marängen enligt grundreceptet. Smält chokladen i vattenbad eller mikro och låt svalna. Vänd in den smälta chokladen i marängsmeten med en slickepott utan att blanda för mycket.
3
Klicka ut i en rundel, cirka 20 centimeter i diameter, på en plåt med bakplåtspapper, marängen ska bli ganska hög.
4
Grädda längst ned i ugnen cirka 1 1/2 timme. Sänk värmen till 110 grader efter 30 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen svalna i ugnen.
5
Skär hälften av jordgubbarna i tärningar. Koka ihop med socker och citron till en kompott. Låt svalna.
6
Vispa grädden.
7
Toppa tårtan med grädde, kompott och de resterande jordgubbarna, skivade.