Pepparkakscheesecake med ädelost

Du behöver Botten: 50 g smör 50 g pepparkakor 50 g digestivekex 0.5 dl muscovadosocker eller farin Fyllning: 4 st gelatinblad 3 dl gräddfil 200...

Tillagningstid: 120 minuter
6 portioner

Du behöver

Botten:

50 g smör
50 g pepparkakor
50 g digestivekex
0.5 dl muscovadosocker eller farin

Fyllning:

4 st gelatinblad
3 dl gräddfil
200 g gorgonzola eller ädelost
2.5 dl florsocker
kajennpeppar en dutt

Gör så här

1
Smält smöret i rymlig bunke i mikron, låt svalna. Mixa kakor och kex med sockret i liten matberedare. Blanda smulet väl med smöret. Dela en slät form, 22 centimeter i diameter och med löstagbar kant, och kläm fast ett bakplåtspapper mellan botten och kant. Tryck ut smörsmulet jämnt på bottnen och längs kantens bas. Ställ i kylskåp en timme.

2

3
Lägg gelatinet i blöt i en bunke kallt vatten. (Stav)mixa gräddfil med ost, socker och peppar i kastrull, ljumma en aning under omrörning. Låt gelatinet droppa av och smält det i ostmassan. Låt svalna och häll i formen. Låt stelna någon timme i kylen. Ingen ugn behövs!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top