Pepparkakstårta med lingonfyllning

Du behöver mjuk pepparkaka smör till formen 100 g smör rumsvarmt 2.5 dl farinsocker brunt 2 st ägg 1.5 dl matyoghurt eller fil 3 dl...

Tillagningstid: 100 minuter
10 portioner

Du behöver

  • mjuk pepparkaka
  • smör till formen
  • 100 g smör rumsvarmt
  • 2.5 dl farinsocker brunt
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl matyoghurt eller fil
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk pepparkakskrydda (Santa Maria)
  • 1 tsk bikarbonat

Lingonfyllning

400 g philadelphiaost
1.5 dl lingonsylt
1 dl florsocker
1 st citron det yttersta finrivna skalet

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1 ? liters brödform med kokosflingor.

2
Vispa smör och farinsocker luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Rör ner yoghurt eller fil. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem tills det blir en jämn smet.

3
Fördela smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 40–50 minuter. Låt svalna lite i sin form. Stjälp upp kakan och låt den kallna helt.

4
Vispa ihop fyllningen med elvisp. Dela kakan i fyra långa bottnar. Klä insidan av brödformen med plastfolie. Lägg en botten i formen. Bred lite

5
fyllning på. Varva bottnar och fyllning,

6
avsluta med en botten. Täck med plastfolie och ställ kallt i minst fyra timmar.

7
Stjälp försiktigt upp tårtan och skär den i skivor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top