Pepparrotscheesecake med hjortron

Du behöver 3.5 st gelatinblad (beroende på storlek) 2 dl gräddfil 3 dl philadelphiaost 2.5 msk riven pepparrot 2 dl hjortron färska eller frysta och...


4 portioner

Du behöver

  • 3.5 st gelatinblad (beroende på storlek)
  • 2 dl gräddfil
  • 3 dl philadelphiaost
  • 2.5 msk riven pepparrot
  • 2 dl hjortron färska eller frysta och tinade
  • 0.5 dl vitt vin
  • 2 msk strösocker

Prästostdressing

50 g prästost riven
1 dl gräddfil
2 msk olivolja
salt svartpeppar

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i blöt i vatten. Blanda gräddfil med ost och pepparrot. Koka upp hjortron, vin och socker. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma vätskan. Rör ner hjortronblandningen i ostsmeten. Stjälp upp i en lämplig form. Låt stelna i kylskåpet.

2
Prästostdressing: Mixa osten med gräddfilen och olivoljan till slät konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top