Du behöver
- 2 dl vatten
- 0.5 dl ättikssprit 24 %
- 1 dl strösocker
- 20 st kryddpepparkorn
- 10 st lagerblad små
- 2 st burkar inläggningssill (ca 420 g avrunnen vikt)
- 10 cm pepparrot färsk
- 4 st timjankvistar färsk
- 4 st dragonkvistar färsk
- 1 st rödlök stor
Gör så här
1
Koka upp vatten, ättika och socker så att sockret löser sig. Tillsätt kryddpeppar och lagerblad och låt lagen kallna.
2
Skölj sillen och skär den i bitar. Varva sillen med tunt skivad pepparrot, örter och klyftad rödlök
3
i en burk eller ett krus.
4
Slå den kalla lagen över och låt burken stå kallt med lock i minst
5
2 dagar före servering.
Tid 35 minuter + tid för att dra.
Receptet är från Tareq Taylors bok “Om mat och kärlek” (Ica Bokförlag”.