Pepparrotssill med örter

Du behöver 2 dl vatten 0.5 dl ättikssprit 24 % 1 dl strösocker 20 st kryddpepparkorn 10 st lagerblad små 2 st burkar inläggningssill (ca...

Tillagningstid: 35 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl ättikssprit 24 %
  • 1 dl strösocker
  • 20 st kryddpepparkorn
  • 10 st lagerblad små
  • 2 st burkar inläggningssill (ca 420 g avrunnen vikt)
  • 10 cm pepparrot färsk
  • 4 st timjankvistar färsk
  • 4 st dragonkvistar färsk
  • 1 st rödlök stor

Gör så här

1
Koka upp vatten, ättika och socker så att sockret löser sig. Tillsätt kryddpeppar och lagerblad och låt lagen kallna.

2
Skölj sillen och skär den i bitar. Varva sillen med tunt skivad pepparrot, örter och klyftad rödlök

3
i en burk eller ett krus.

4
Slå den kalla lagen över och låt burken stå kallt med lock i minst

5
2 dagar före servering.


Kommentar:
Tid 35 minuter + tid för att dra.
Receptet är från Tareq Taylors bok “Om mat och kärlek” (Ica Bokförlag”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top