Pesto Pantesco – tomatpesto

Du behöver 700 g solmogna kvisttomater 3 msk saltpackad kapris eller vanlig inlagd kapris på burk 1 röd chilifrukt, urkärnad, i bitar 1 vitlöksklyfta 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 700 g solmogna kvisttomater
  • 3 msk saltpackad kapris eller vanlig inlagd kapris på burk
  • 1 röd chilifrukt, urkärnad, i bitar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka basilika, blad och stjälkar
  • 5 stora kvistar bladpersilja
  • 2 tsk socker
  • 1 dl mandlar
  • 1 1/2 dl god olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Koka upp vatten i en kastrull på spisen.

2
Fyll en stor skål med iskallt vatten.

3
Gör ett mindre snitt i varje tomat. Lägg i tomaterna när vattnet kokar, stäng av plattan och låt dem ligga i vattnet 30 sekunder. Häll av det heta vattnet genom ett durkslag och kyl ner tomaterna i det iskalla vattenbadet.

4
När de svalnat skalar du dem lätt med hjälp av en liten skalkniv.

5
Skölj den saltpackade kaprisen i kallt vatten så att allt synligt salt försvinner och låt den rinna av. Burkkapris behöver inte sköljas.

6
Ta fram en matberedare och mixa alla ingredienser utom salt och peppar.

7
Kaprisen ger en del sälta så smaka av med salt och peppar när såsen är mixad.


Kommentar:
Tips Servera peston med nykokt pasta och riven pecorino.Peston är också god som dipp till nybakat bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top