Pestoomelett med bönsallad

Du behöver 2 msk vetemjöl 6 dl mjölk 6 st ägg 0.75 tsk salt 1 krm vitpeppar finmalen 300 g körsbärstomater smör 100 g pesto...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 6 st ägg
  • 0.75 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar finmalen
  • 300 g körsbärstomater
  • smör
  • 100 g pesto
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 200 g haricots verts ansade
  • 2 st bönor burkar vita
  • sallad ett par nävar blandad
  • 0.5 msk olivolja (citron)olivolja
  • flingsalt svartpeppar

Gör så här

1
Vispa ut mjölet i hälften av mjölken. Knäck i ett ägg i sänder och vispa lätt. Tillsätt resten av mjölken, salt och peppar, vispa.

2
Skär locket av tomaterna, spar locken till salladen. Gröp ur kärnhuset. Häll äggsmeten i oljad form och ställ i tomatskålarna. Grädda i mitten av 175-gradig ugn 20–25 minuter. Fyll tomaterna med pesto före servering.

3
Koka under tiden upp vatten och salt, sjud haricots vertsen 4–5 minuter. De ska ha spänst kvar. Spola med kallvatten. Skölj vita bönor och sallad. Skaka av och blanda sallad, bönsorter och tomatlocken. Droppa citronolja på, salta och svartpeppra.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 532, Fett 25 g, Kolhydrater 45 g, Fibrer 11 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top