Petit-chou-krans

Du behöver 50 g smör eller margarin 2 dl vatten 2 dl vetemjöl 3 st stora ägg Fyllning: 3 dl vispgrädde 1 tsk strösocker 1...


12 portioner

Du behöver

  • 50 g smör eller margarin
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 st stora ägg

Fyllning:

3 dl vispgrädde
1 tsk strösocker
1 msk punsch
1/2-1 l björnbär

Garnering:

röd vinbärsgelé ca 1/2 dl

Gör så här

1
Koka upp margarin och vatten. Häll i allt mjölet i vätskan på en gång. Rör kraftigt och sjud tills smeten släpper helt från kanter och botten på kastrullen. Ta kastrullen från värmen och fortsätt att röra tills smeten svalnat något. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.

2
Klicka eller spritsa ut smeten i en ring, 24-25 cm i diameter, på bakpappersklädd plåt. Grädda kransen i 200 grader varm ugn cirka 30 minuter. Obs! Öppna inte ugnsluckan under gräddningen – då riskerar man att kransen faller ihop.

3
Klipp eller skär av den övre halvan på kransen. Smält gelén och låt den precis koka upp. Pensla gelélösningen på petit-chou-kransens överdel.

4
Vispa grädden till fast skum med sockret. Tillsätt punschen som gör den aningen tunnare. Klicka grädden på den undre halvan och fördela björnbären ovanpå. Lägg på den övre halvan av kransen.

5
Petit-chou-kransen bör bakas samma dag som den ska serveras och läggas ihop strax innan, eftersom den blir mjuk om den står länge.


Kommentar:
Tips!
Petit-chou-kransen kan fyllas med vispad grädde som till hälften är blandad med vaniljkräm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top