Petit-chouer med bär

Du behöver 3 dl vatten 100 g smör 2 dl vetemjöl (120 g) 3 st ägg medelstora Fyllning till 4 bakelser: 2.5 dl vaniljvisp (vanilj)visp...


12 portioner

Du behöver

  • 3 dl vatten
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl (120 g)
  • 3 st ägg medelstora

Fyllning till 4 bakelser:

2.5 dl vaniljvisp (vanilj)visp
150 g bär färska eller tinade

Gör så här

1
Koka upp vattnet med smöret i en kastrull, rör så i mjölet, använd rejäl trä- eller plastgaffel. Låt massan koka under kraftfull omrörning tills den släpper kastrullens botten. Ta smeten från värmen och låt den svalna.

2
Rör i ett ägg i taget och rör om rejält mellan varje ny äggtillsats. Klicka (eller spritsa) ut smeten på papprad plåt till bullar av önskad form. Grädda i nedre delen av ugnen, 200 grader, 40 minuter. Bullarna ska vara helt torra. Var noga med att inte öppna ugnsluckan under de första 10 minuterna, då sjunker bullarna ohjälpligt ihop.

3
Ta ut de färdiga bullarna och låt dem kallna. De kan mycket väl bakas ett par dagar i förväg och stå framme, oövertäckta. Klipp eller skär ett lock av fyra bullar och fyll med vaniljvisp och bär.


Kommentar:
Resterande bullar kan senare fyllas med till exempel skaldjurssallad, till en entré, eller chokladmousse. (Det är svårt att göra en mindre sats.)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top