Picklad fänkål med chili

Du behöver 300 g fänkål ansad 1 st röd chili 1 st citron tvättad 1.5 dl vatten 1 dl socker 0.5 dl ättiksprit 12 Gör...

Tillagningstid: 10 minuter
1 portion

Du behöver

  • 300 g fänkål ansad
  • 1 st röd chili
  • 1 st citron tvättad
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl ättiksprit 12

Gör så här

1
Hyvla fänkålen tunt på längden, gärna med mandolin. Skiva chilin. Strimla citronskalet fint utan att det vita kommer med.

2
Koka upp vatten, socker och ättika, låt sjuda tills sockret löst sig. Lägg fänkål, chili och citronzest i en burk, häll över den varma lagen. Förslut och låt svalna. Låt stå i kylen minst en timme, men gärna över natten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top