Matjessill med picklad lök & brynt smör

Brynt smör är en populär smaksättare i desserter och bakverk, men våga testa det till sillen också! Tillsammans med de salta matjesfiléerna och den syrliga picklade löken blir det en spännande smakkombination. En perfekt rätt på midsommarbuffén eller som härlig sommarlunch.

Tillagningstid: 20 minuter | Extra tid: 120 minuter
4 portioner

Du behöver

  • hela matjesfiléer,
  • hårdkokta ägg
  • 50-75 g smör
  • rödlökar
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättika

Gör så här

1

Skala och skiva löken.

2

Koka upp vattnet. Blanda det med sockret tills det löser sig.

3

Blanda i ättikan. Låt svalna.

4

Häll lagen över löken och låt kallna. Marinera ca 2 timmar.

5

Lägg sillfiléerna på ett serveringsfat.

6

Skala och hacka äggen. Toppa sillen med ägg och lök.

7

Lägg smöret i en stekpanna och låt det smälta på medelstark värme. Bryn smöret under omrörning med visp tills det får fin ljusbrun färg.

8

Skeda smöret över sillen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top