Du behöver
- 2 fänkålsstånd (500 g)
- 500 g flundrafiléer
- 1 dl rågmjöl
- 3 msk solrosolja
- salt och peppar
- basilikablad
- Tomatsås
- 1 hackad gul lök (100 g)
- 2 msk solrosolja
- 4 tomater (400 g)
- 1 1/2 dl vatten
- 2 msk creme fraiche
- salt och peppar
- saft av 1/2 citron (2 msk)
Gör så här
1
Stek löken i lite olja. Klyfta tomaterna och stek dem med löken ett par minuter. Tillsätt vattnet och låt det koka ihop. Blanda i creme fraiche, salt, peppar och citronsaft.
2
Dela fänkålen, skär bort fula blad och kanter. Koka fänkålen 5 minuter i saltat vatten. Grilla eller stek den sedan cirka 4 minuter på varje sida.
3
Vänd flundrafiléerna i rågmjöl, salt och peppar. Stek dem i lite olja
4
cirka 2 minuter på varje sida.
5
Servera med fänkålen och tomatsåsen.
6
Garnera med basilikablad.