Pilgrimsmusslor med mangosalsa

Du behöver 2 st mango skalade finhackade 1.5 st röd chili urkärnade och hackade 1 st koriander finskuren 1 msk olivolja 1 msk vit balsamvinäger...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st mango skalade finhackade
  • 1.5 st röd chili urkärnade och hackade
  • 1 st koriander finskuren
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • flingsalt svartpeppar
  • 16 st pilgrimsmussla
  • smör att steka i

Gör så här

1
1 Blanda mango, chili och koriander i en skål. Blanda i olja, vinäger, lite salt och peppar i mangosalsan.

2
2 Stek musslorna i omgångar i het stekpanna i smör, 1–2 minuter per sida. Salta och peppra.

3
3 Lägg tre små högar mangosalsa vardera på fyra tallrikar. Lägg en stekt pilgrimsmussla på varje hög och skeda gärna över lite smör från stekpannan på musslorna. Servera genast.


Kommentar:
Receptet är skapat av Jessica Landberg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top