Du behöver
- 1.5 dl pistagenötter
- 1.5 tsk vaniljsocker
- hushållsfärg några droppar grön
- mördeg 1/7 av
- 1 st äggvita uppvispad
- 50 g mörk choklad
Gör så här
1
Grovhacka 1 deciliter av nötterna och finhacka resten. Knåda in de grovhackade nötterna med vaniljsocker och några droppar grön hushållsfärg väl till en jämn deg.
2
Rulla degen till en cirka 20 centimeter bred rulle. Lägg kallt att vila i cirka 30 minuter.
3
Sätt ugnen på 175 grader. Skär rullen i cirka 0,5 centimeter breda bitar och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. Pensla lätt med äggvita och strö över de finhackade nötterna.
4
Grädda i mitten av ugnen i 6–9 minuter tills kakorna känns torra och lätta. Dra försiktigt över bakplåtspapperen på galler och låt kakorna kallna.
5
Smält chokladen i en skål över ett vattenbad eller i mikro. “Rippla” chokladen över kakorna, alltså doppa till exempel en dessertgaffel i chokladen och dra snabbt över kakorna så att chokladen ringlas över som i långa streck.
Tid 20 minuter + 30 minuter att vila + cirka 10 minuter i ugn.