Pistagekakor med chokladrippel

Du behöver 1.5 dl pistagenötter 1.5 tsk vaniljsocker hushållsfärg några droppar grön mördeg 1/7 av 1 st äggvita uppvispad 50 g mörk choklad Gör så...

Tillagningstid: 20 minuter
35 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl pistagenötter
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • hushållsfärg några droppar grön
  • mördeg 1/7 av
  • 1 st äggvita uppvispad
  • 50 g mörk choklad

Gör så här

1
Grovhacka 1 deciliter av nötterna och finhacka resten. Knåda in de grovhackade nötterna med vaniljsocker och några droppar grön hushållsfärg väl till en jämn deg.

2
Rulla degen till en cirka 20 centimeter bred rulle. Lägg kallt att vila i cirka 30 minuter.

3
Sätt ugnen på 175 grader. Skär rullen i cirka 0,5 centimeter breda bitar och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. Pensla lätt med äggvita och strö över de finhackade nötterna.

4
Grädda i mitten av ugnen i 6–9 minuter tills kakorna känns torra och lätta. Dra försiktigt över bakplåtspapperen på galler och låt kakorna kallna.

5
Smält chokladen i en skål över ett vattenbad eller i mikro. “Rippla” chokladen över kakorna, alltså doppa till exempel en dessertgaffel i chokladen och dra snabbt över kakorna så att chokladen ringlas över som i långa streck.


Kommentar:
Tid 20 minuter + 30 minuter att vila + cirka 10 minuter i ugn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top