Pitaficka med rökt tofu

Du behöver Rödbetskräm 1 st rödbeta (cirka 200 g), kokt och skalad 50 g färskost med pepparrotssmak salt, svartpeppar 4 st pitabröd 200 g tofu...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

Rödbetskräm

1 st rödbeta (cirka 200 g), kokt och skalad
50 g färskost med pepparrotssmak
salt, svartpeppar
4 st pitabröd
200 g tofu rökt
2 msk olivolja
sallad
groddar t ex alfalfa, solros
0.5 dl pumpakärnor

Gör så här

1
Rödbetskräm:

2
Skär den kokta rödbetan i mindre bitar och mixa den slät tillsammans med osten. Ta mer ost om du vill ha en starkare smak av pepparrot. Smaka av med lite salt och peppar och ställ svalt till servering.

3
Värm bröden enligt anvisningarna på förpackningen.

4
Strimla tofun och stek den i olivoljan tills den fått fin färg.

5
Låt rinna av på hushållspapper. Öppna pitabröden längs med kanten och fyll dem med sallad, groddar, tofu och rödbetskräm.

6
Toppa med pumpakärnor och lite svartpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top