Pizza bianca med karamelliserad lök

Du behöver 200 g chèvreost utan kanter 1 dl crème fraîche 2 st rödlökar 0.5 msk smör 0.5 msk olivolja 2 msk råsocker 1 msk...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g chèvreost utan kanter
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 st rödlökar
  • 0.5 msk smör
  • 0.5 msk olivolja
  • 2 msk råsocker
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 st pizzadeg rulle kyld
  • 50 g pinjenötter
  • rucola några nävar
  • flingsalt svartpeppar

Gör så här

1
1 Värm ugnen till 200 grader.

2
2 Mixa eller mosa samman chèvre och crème fraîche. Rulla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper och bred över ostblandningen. Grädda pizzan i 10 minuter.

3
3 Skala under tiden rödlökarna, halvera dem och skiva dem i 1/2 centimeter breda skivor. Fräs skivorna mjuka och glansiga i smör och olja, cirka 5–10 minuter. Häll på socker och balsamvinäger och låt koka in helt tills löken är karamelliserad och doftar gott.

4
4 Ta ut pizzan ur ugnen, fördela löken och strö över pinjenötterna och grädda i ytterligare 5 minuter.

5
5 Strö över rucolan, lite fling-salt och nymalen svartpeppar innan servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top