Pizza med äpple och chèvre

Du behöver Pizzadeg: 1.5 msk olivolja 3 dl kallt vatten 15 g jäst 500 g dinkelmjöl kan ersättas med vetemjöl 1 tsk salt mjöl till...

Tillagningstid: 40 minuter
2 portioner

Du behöver

Pizzadeg:

1.5 msk olivolja
3 dl kallt vatten
15 g jäst
500 g dinkelmjöl kan ersättas med vetemjöl
1 tsk salt
mjöl till utbakning

Fyllning:

2 st äpplen
200 g chèvreost
2 dl hasselnötter hackade
färska örter t ex basilika, rosmarin och timjan

Gör så här

1
Lös jästen i oljan och vattnet. Blanda ner mjölet och arbeta degen i hushållsmaskin så att den blir blank och smidig. Det tar ungefär 12 minuter i maskin och 20 minuter för hand.

2
Arbeta in saltet när det är någon minut kvar. Lägg plastfolie över bunken och låt degen jäsa till dubbel storlek, det tar cirka 3–4 timmar. Degen kan gärna jäsa längre, det gör den bara ännu mer smakrik.

3
Värm ugnen till 250–275 grader. Hetta upp baksten eller bakplåtar i ugnen

4
Dela degen i två delar och baka ut dem till ovala pizzor på mjölat bakbord. Lägg över på bakplåtspapper.

5
Skiva äpplena tunt och fördela skivorna på de utbakade

6
pizzabottnarna. Smula över chèvren och strö över nötterna. Dra över pizzorna på het baksten eller plåt. Grädda i cirka 10–12 minuter eller tills pizzan fått fin färg. Strö över rikligt med hackade örter före servering.


Kommentar:
Tips Pizzan blir extra god och knaprig om den gräddas på het baksten, finns i butiker som säljer köksredskap.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top