Pizza med köttfärsfyllning

Du behöver 75 g smör 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 2 dl mjölk Fyllning: 1 st gul lök finhackad 250 g...

Tillagningstid: 50 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 75 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl mjölk

Fyllning:

1 st gul lök finhackad
250 g köttfärs
2 msk smör
1 st paprika grön, i bitar
0.5 dl vetemjöl
1 st burk krossade tomater
1 st burk champinjoner 290 g, skivade
1 tärning köttbuljong
1 msk kinesisk soja
3 dl ost grovt riven

Gör så här

Blanda ingredienserna till degen och knåda ihop. Kavla ut degen och lägg i papprad långpanna. Bryn lök och färs i en stekpanna. Lägg i paprika och dofta på mjöl. Rör om. Häll i tomat och champinjoner med spad. Smula i buljongtärning. Sjud 5 minuter, smaka av med soja. Bred fyllningen på degen, strö på ost. Grädda mitt i ugnen i 275 grader i 15 minuter. Servera genast.


Kommentar:
Läsarrecept av Karin Nilsson.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top