Pizza med spenat och fårost

Du behöver Deg: 25 g jäst 2 dl vatten 2 msk matolja 0.5 tsk salt vetemjöl ca 5 dl Tomatsås: 0.5 st gul lök hackad...


4 portioner

Du behöver

Deg:

25 g jäst
2 dl vatten
2 msk matolja
0.5 tsk salt
vetemjöl ca 5 dl

Tomatsås:

0.5 st gul lök hackad
3 st vitlöksklyftor hackade
1 msk olivolja
2 st tomater burkar krossade
1 tsk strösocker
salt och svartpeppar

Fyllning:

2 st babyspenat stora nävar
200 g fetaost gjord på fårmjölk
2 dl ost riven, lagrad
oregano färsk eller torkad

Gör så här

1
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, häll på hälften och lös upp jästen. Tillsätt resten av vattnet, matolja och salt. Arbeta in mjölet lite i taget till en deg. Täck över med en handduk och låt jäsa 30 minuter.

2

3
Fräs lök och vitlök i olivoljan, tillsätt tomaterna och koka ihop under 5 minuter. Smaka av med socker, salt och svartpeppar.

4

5
Dela degen i två delar. Kavla ut och lägg på varsin plåt. Bred på tomatsåsen, lägg ut spenaten, smula över fetaosten och avsluta med den rivna osten. Grädda pizzorna var för sig i 15 minuter, mitt i ugnen på 250 graders värme.

6
Klipp eller strö över oregano före servering.


Kommentar:
Dettta är Maria Wetterstrands (mp) favoriträtt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top