Pizzabullar med rökt skinka

Du behöver 70 g tunnskivad, rökt skinka 1 pizzakit (färdig pizzadeg och tomatsås) 150 g riven pizzaost pizzakrydda Gör så här 1 Sätt ugnen på...

Tillagningstid: 30 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 70 g tunnskivad, rökt skinka
  • 1 pizzakit (färdig pizzadeg och tomatsås)
  • 150 g riven pizzaost
  • pizzakrydda

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Finstrimla skinkan. Rulla ut pizzadegen och kavla ut den lite lätt.

2
Bred på tomatsåsen från pizzakitet och strö över skinka och 2/3 av osten.

3
Skär rullen i cirka två centimeter breda skivor och lägg dem i bullformar. Strö över resten av osten.

4
Grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter tills de har fått fin färg. Låt svalna och smula över lite pizzakrydda.


Kommentar:
TIPS! Snurrorna är allra godast om de bakas samma dag de ska ätas. Gör dem klara fram till att osten strös över, styckfrys dem sedan på en bricka och lägg i plastpåse när de frusit.
När de ska bakas får de först tina, grädda sedan enligt receptet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top