Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Pizzadeg grundrecept
Foto: Anna Huerta

Pizzadeg grundrecept

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (22)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

Tillagningstid: 20 min.

  • 50 gram jäst
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 dl ljummet vatten
  • 7 dl vetemjöl special

Gör så här

  • Blanda jäst, salt, socker och olivolja med vattnet i en bunke.
  • Blanda i mjöl, lite i taget, tills degen känns fast, spara resten av mjölet till utbakning. Jäs degen under bakduk i cirka 30 minuter.
  • Dela degen i två bitar för hela plåtar, fyra bitar för portionspizzor eller åtta bitar för minipizzor, och kavla ut på mjölad bänk.
  • Lägg den utkavlade degen på papprad plåt, bred på tomatsåsen (på alla pizzor utom Bianca) och lägg på den topping du gillar.
  • Grädda pizzan i ugnen på 250 grader cirka 10 minuter för pizette (småpizzor), cirka 15–20 minuter för p ortionspizza och cirka 20-25 minuter för plåt.

Kommentarer

Degen ger: 2 plåtar, 4 portionspizzor eller 8 pizette (småpizzor).
Tid 20 minuter + jästid

Passar till

Tomatsås grundrecept
Pantescapizza med kapris
Boscaiolapizza med svamp och korv
Sfiziosa med lufttorkad skinka
Bianca vit pizza
 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: