Pommespinnar med chili- och koriandermajonnäs

Du behöver 500 g potatis t ex Asterix eller Bintje 1.5 l frityrolja 0.5 tsk lökpulver 1 tsk flingsalt Gör så här 1 Skiva potatisen...

Tillagningstid: 40 minuter
1 portion

Du behöver

  • 500 g potatis t ex Asterix eller Bintje
  • 1.5 l frityrolja
  • 0.5 tsk lökpulver
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

1
Skiva potatisen tunt och strimla den till smala pinnar. Lägg i iskallt vatten och ställ i kylen cirka 1 timme.

2
Häll av vattnet och låt strimlorna rinna av på en ren kökshandduk. Ställ kallt igen cirka 30 minuter.

3
Hetta upp oljan till 160 grader. Fritera strimlorna i omgångar tills de blir gyllenbruna. Ta upp dem med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.Blanda med lökpulver och salt när de fortfarande är varma.


Kommentar:
Koriandermajonnäs
Ca 2 1/2 dl Tid 10 minuter
Du behöver
2 1/2 äggula
1 1/2 msk färskpressad limejuice
2 krm mald koriander
1 dl färsk koriander (ca 2 krukor)
1 vitlöksklyfta, finriven
2 1/2 dl neutral rapsolja
salt
Gör så här Mixa ägg, limejuice, koriander och vitlök i en blender. Mixa droppvis i oljan till en tjock majonnäs. Smaka av med salt och eventuellt mer lime.

Chilimajonnäs
Ca 2 1/2 dl Tid 10 minuter

Du behöver
2 äggulor
1 1/2 msk vitvinsvinäger
1 msk japansk soja
1/2 vitlöksklyfta, finriven
2 msk srirachasås (thailändsk
chilisås)
2 1/2 dl neutral rapsolja
salt

Gör så här Vispa ihop ägg, vinäger, soja, vitlök och srirachasås i en bunke. Vispa droppvis i oljan till en tjock majonnäs. Smaka av med salt och eventuellt mer vinäger och chilisås.

Det här är ett recept av Tove Nilsson från boken Soda, lemonad och snacks.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top