Portabello med couscoussallad

Du behöver 6 st portabellosvampar 0.5 st röd chilifrukt 1.5 st vitlök klyftor 1 st citron olivolja + 3 msk salt nymalen svartpeppar 1.5 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 6 st portabellosvampar
  • 0.5 st röd chilifrukt
  • 1.5 st vitlök klyftor
  • 1 st citron
  • olivolja + 3 msk
  • salt nymalen svartpeppar
  • 1.5 dl cheddarost eller annan lagrad ost, riven
  • 4 prt couscous
  • 10 st körsbärstomater
  • 2 st salladslökar
  • 1 st persilja lite knippa
  • 3 msk olivolja

Gör så här

1
Sätt ugnen på grill. Ta bort foten på svamparna och lägg hattarna i en ugnsform. Hacka chilin, pressa vitlöken och riv det yttersta skalet av

2
citronen. Blanda detta med 3 msk olivolja i en liten skål. Skeda blandningen över svamp-arna, salta och peppra och strö över osten. Gratinera i cirka 10 minuter tills osten smält och fått färg.

3
Tillaga under tiden couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skär tomaterna i klyftor, ansa och skiva salladslöken och hacka persiljan grovt. Vänd ned allt i couscousen, tillsätt saften från citronen, 3 msk olivolja och smaka av med salt och peppar.

4
Servera den nygratinerade svampen med salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top