Du behöver
- 6 st portabellosvampar
- 0.5 st röd chilifrukt
- 1.5 st vitlök klyftor
- 1 st citron
- olivolja + 3 msk
- salt nymalen svartpeppar
- 1.5 dl cheddarost eller annan lagrad ost, riven
- 4 prt couscous
- 10 st körsbärstomater
- 2 st salladslökar
- 1 st persilja lite knippa
- 3 msk olivolja
Gör så här
1
Sätt ugnen på grill. Ta bort foten på svamparna och lägg hattarna i en ugnsform. Hacka chilin, pressa vitlöken och riv det yttersta skalet av
2
citronen. Blanda detta med 3 msk olivolja i en liten skål. Skeda blandningen över svamp-arna, salta och peppra och strö över osten. Gratinera i cirka 10 minuter tills osten smält och fått färg.
3
Tillaga under tiden couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skär tomaterna i klyftor, ansa och skiva salladslöken och hacka persiljan grovt. Vänd ned allt i couscousen, tillsätt saften från citronen, 3 msk olivolja och smaka av med salt och peppar.
4
Servera den nygratinerade svampen med salladen.