Portionspavlova med dulce de leche

Du behöver 3 st äggvitor 1 tsk ättikssprit (12 %) 3 dl strösocker 1 msk maizena 0.5 st dulce de leche (karamelliserad kondenserad mjölk) (cirka...

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 3 st äggvitor
  • 1 tsk ättikssprit (12 %)
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk maizena
  • 0.5 st dulce de leche (karamelliserad kondenserad mjölk) (cirka 200 g)
  • 3 dl chokladglass
  • 1.5 dl vispgrädde löst vispad
  • 1 st mango i tärningar
  • 1.5 dl hasselnötter torrostade i stekpanna

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 150 grader. Elvispa äggvitorna hårt till ett fast skum med rena vispar.

2
2. Häll i ättikspriten, och sockret lite i taget och vispa i minst tre minuter till en blank smet. Vispa till sist i majsenastärkelse.

3
3. Skeda ned marängsmeten i en spritspåse eller en plastpåse som du klipper av lite av hörnet på. Förbered en papprad plåt. Rita 8 ringar, 8 centimeter i diameter på bakplåtspappret. Spritsa åtta platta maränger i ringarna. Låt ytterkanten bli lite högre än mitten så att det går att lägga fyllning på marängerna (bra att göra några extra maränger ifall någon spricker).

4
4. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Sänk sedan temperaturen till 100 grader och grädda i ytterligare 45 minuter. Stäng sedan av värmen och låt svalna helt i ugnen, gärna över natten.

5
5. Lägg marängerna på assietter. Lägg på dulce de leche, glass och lättvispad grädde. Toppa med mangobitar och hasselnötter och servera genast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top