Du behöver
- 3 st äggvitor
- 1 tsk ättikssprit (12 %)
- 3 dl strösocker
- 1 msk maizena
- 0.5 st dulce de leche (karamelliserad kondenserad mjölk) (cirka 200 g)
- 3 dl chokladglass
- 1.5 dl vispgrädde löst vispad
- 1 st mango i tärningar
- 1.5 dl hasselnötter torrostade i stekpanna
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 150 grader. Elvispa äggvitorna hårt till ett fast skum med rena vispar.
2
2. Häll i ättikspriten, och sockret lite i taget och vispa i minst tre minuter till en blank smet. Vispa till sist i majsenastärkelse.
3
3. Skeda ned marängsmeten i en spritspåse eller en plastpåse som du klipper av lite av hörnet på. Förbered en papprad plåt. Rita 8 ringar, 8 centimeter i diameter på bakplåtspappret. Spritsa åtta platta maränger i ringarna. Låt ytterkanten bli lite högre än mitten så att det går att lägga fyllning på marängerna (bra att göra några extra maränger ifall någon spricker).
4
4. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Sänk sedan temperaturen till 100 grader och grädda i ytterligare 45 minuter. Stäng sedan av värmen och låt svalna helt i ugnen, gärna över natten.
5
5. Lägg marängerna på assietter. Lägg på dulce de leche, glass och lättvispad grädde. Toppa med mangobitar och hasselnötter och servera genast.