Du behöver
Du behöver
2 st lammrostbiff ca 700 g
2 msk smör till stekning
salt och nymald svartpeppar
Portvinsmarinad
7 dl portvin (eller fylligt rödvin)
1 st gul lök hackad
1 st palsternacka tärnad
1 st morot tärnad
2 st vitlöksklyftor finhackade
5 st timjan kvistar färsk
Plommonsås
1 st sats portvinsmarinad
5 st plommon urkärnade och skurna
2 msk kalvfond koncentrerad
1 msk strösocker
2 msk smör
salt och nymald svartpeppar
pumpa Vitlöksrostad och tillbehör
600 g pumpa (t ex butternut squash)
2 st vitlöksklyftor
2 msk matolja
200 g kantareller rensade och delade
3 msk smör till stekning
1 st knipplök röd i klyftor
100 g haricots verts (lättkokta om du vill)
salt och nymald svartpeppar
plommon urkärnade, i klyftor
Observera att lammet bör marineras i 4 timmar.
Recept från mästerkocken Louise Johansson.