Pot au feu på falukorv

Du behöver 600 g potatis 300 g morötter 1 gul lök 2 msk rapsolja 6 dl vatten 1 1/2 hönsbuljongtärning 1 tsk timjan 2 lagerblad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g potatis
  • 300 g morötter
  • 1 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 6 dl vatten
  • 1 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 1/2 purjolök
  • ev lite majsenaredning
  • 600 g falukorv i bitar
  • 1 dl hackad persilja

Gör så här

1
Skala och skär rotsaker och lök i bitar. Fräs dem (utom purjolöken) i lite olja i en kastrull utan att de tar färg.

2
Häll på vatten, lägg i buljongtärning, timjan och lagerblad. Koka i cirka 15 minuter så rotsakerna blir mjuka. Lägg i purjon när cirka

3
5 minuter återstår.

4
Red av något med majsenaredning om du vill (potatisen reder ju också). Vänd i falukorv och persilja.

5
Koka upp och servera.


Kommentar:
Näringsvärde: kcal 548, fett 33 g, kolhydrater 41 g, fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top