Du behöver
- 600 g potatis
- 300 g morötter
- 1 gul lök
- 2 msk rapsolja
- 6 dl vatten
- 1 1/2 hönsbuljongtärning
- 1 tsk timjan
- 2 lagerblad
- 1/2 purjolök
- ev lite majsenaredning
- 600 g falukorv i bitar
- 1 dl hackad persilja
Gör så här
1
Skala och skär rotsaker och lök i bitar. Fräs dem (utom purjolöken) i lite olja i en kastrull utan att de tar färg.
2
Häll på vatten, lägg i buljongtärning, timjan och lagerblad. Koka i cirka 15 minuter så rotsakerna blir mjuka. Lägg i purjon när cirka
3
5 minuter återstår.
4
Red av något med majsenaredning om du vill (potatisen reder ju också). Vänd i falukorv och persilja.
5
Koka upp och servera.
Näringsvärde: kcal 548, fett 33 g, kolhydrater 41 g, fibrer 5 g