Potatis- och broccolisoppa med frikadeller

Du behöver 500 g potatis 250 g broccoli 3 kalvbuljongtärningar salt, kajennpeppar 400 g nötfärs 2 kokta potatisar 1 äggvita eller -gula 1/2 tsk salt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 3 kalvbuljongtärningar
  • salt, kajennpeppar
  • 400 g nötfärs
  • 2 kokta potatisar
  • 1 äggvita eller -gula
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk strösocker
  • rivet skal av 1 lime
  • 2–3 msk finklippt gräslök
  • 1 skivad gul paprika

Gör så här

1
1 Skala och skiva potatisen, ansa och skiva broccolin. Koka upp med 1 liter vatten och två buljongtärningar. Låt sjuda

2
10 minuter och (stav)mixa soppan jämn. Salta och peppra.

3

4
2 Koka upp 5 deciliter vatten med en buljongtärning. Blanda färsen med mosad potatis, ägg, salt, peppar, socker, limeskal och gräslök. Forma små köttbullar, släpp dem i buljongen. De flyter upp när de är färdiga. Pynta med paprika.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top