Du behöver
- 500 g potatis
- 250 g broccoli
- 3 kalvbuljongtärningar
- salt, kajennpeppar
- 400 g nötfärs
- 2 kokta potatisar
- 1 äggvita eller -gula
- 1/2 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 tsk strösocker
- rivet skal av 1 lime
- 2–3 msk finklippt gräslök
- 1 skivad gul paprika
Gör så här
1
1 Skala och skiva potatisen, ansa och skiva broccolin. Koka upp med 1 liter vatten och två buljongtärningar. Låt sjuda
2
10 minuter och (stav)mixa soppan jämn. Salta och peppra.
3
4
2 Koka upp 5 deciliter vatten med en buljongtärning. Blanda färsen med mosad potatis, ägg, salt, peppar, socker, limeskal och gräslök. Forma små köttbullar, släpp dem i buljongen. De flyter upp när de är färdiga. Pynta med paprika.