Potatismos (grundrecept)

Du behöver 1 kg potatis gärna mjölig sort vatten 1 tsk salt 3 msk smör mjölk ca 2 dl salt ca 1 tsk vitpeppar ca...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis gärna mjölig sort
  • vatten
  • 1 tsk salt
  • 3 msk smör
  • mjölk ca 2 dl
  • salt ca 1 tsk
  • vitpeppar ca 1 krm nymalen

Gör så här

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten, det tar cirka 15 minuter innan de är färdiga. Häll av vattnet. Tryck sönder potatisen med en avstängd elvisp. Tillsätt matfettet och cirka hälften av mjölken. Sätt på elvispen och vispa moset medan du tillsätter mera mjölk. Låt det bli jämnt och fint i konsistensen. Smaksätt med salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top