Du behöver
- 1 st purjolök
- 2 st vitlök klyftor
- 800 g potatis
- olivolja till stekning
- 1 l vatten
- 2 dl grädde
- 3 msk kycklingfond konc
- 200 g chorizo
- salt svartpeppar
- olja till topping
Gör så här
1
Skölj och skiva det vita på purjon (spar det gröna till fräset), hacka vitlöken och skala och tärna potatisen. Fräs purjo och vitlök i olja i en stor kastrull tills det mjuknar men inte tar färg.
2
Häll i potatis och fräs någon minut. Tillsätt vatten, grädde och buljong, koka upp och låt koka tills potatisen är mjuk.
3
Halvera och skiva korven, skölj och strimla det fina gröna på purjon. Fräs korven till fin färg i en gnutta olja och tillsätt sedan purjon, mjukfräs.
4
Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar, servera med korvfräset. Droppa över lite god olivolja.