Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Potatispurjosoppa med chorizofräs
Foto: Björn Tesch

Potatispurjosoppa med chorizofräs

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (3)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

Tillagningstid: 30 min.

  • 1 purjolök
  • 2 klyftor vitlök
  • 800 g potatis
  • olivolja till stekning
  • 1 liter vatten
  • 2 dl grädde
  • 3 msk konc kycklingfond
  • 200 g chorizo
  • salt, svartpeppar
  • olja till topping

Gör så här

  • Skölj och skiva det vita på purjon (spar det gröna till fräset), hacka vitlöken och skala och tärna potatisen. Fräs purjo och vitlök i olja i en stor kastrull tills det mjuknar men inte tar färg.
  • Häll i potatis och fräs någon minut. Tillsätt vatten, grädde och buljong, koka upp och låt koka tills potatisen är mjuk.
  • Halvera och skiva korven, skölj och strimla det fina gröna på purjon. Fräs korven till fin färg i en gnutta olja och tillsätt sedan purjon, mjukfräs.
  • Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar, servera med korvfräset. Droppa över lite god olivolja.
 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: