Potatissallad med löjrom

Du behöver 800 g färskpotatis skrubbad 1 st citron 2 dl crème fraîche 2 msk majonnäs 50 g löjrom 2 msk dill finhackad 2 msk...

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 800 g färskpotatis skrubbad
  • 1 st citron
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • 50 g löjrom
  • 2 msk dill finhackad
  • 2 msk gräslök finhackad
  • salt peppar

Gör så här

1
1. Dela den skrubbade potatisen om den är stor. Annars är hela små potatisar fint i salladen. Koka den precis färdig i saltat vatten och låt ånga av och svalna.

2
2. Tvätta citronen i ljummet vatten och riv skalet fint. Blanda skalet och 1 msk av saften med crème fraîche, majonnäs, löjrom, dill och gräslök i en stor skål. Smaka av med salt och peppar och vänd ner potatisen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top