Potatissallad med rökt skinka

Du behöver 800 g småpotatis, tvättad 2 msk dijonsenap 1/2 dl vitvinsvinäger 1 dl olivolja salt, nymalen svartpeppar 3 msk kapris 1 kruka gräslök, finskuren...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g småpotatis, tvättad
  • 2 msk dijonsenap
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 3 msk kapris
  • 1 kruka gräslök, finskuren
  • 4 ägg
  • 200 g hjärtsallad (gemsallad)
  • 4–8 skivor rökt skinka
  • 1 dl pumpakärnor, rostade

Gör så här

1
Koka potatisen i saltat vatten, slå av vattnet och låt ånga av.

2
Vispa samman senap, vinäger och olivolja till en dressing. Smaka av med salt och peppar.

3
Dela eller klyfta potatisen och vänd ihop den med cirka hälften av dressingen, kapris och gräslök, (spara lite gräslök till dekoration).

4
Lägg äggen i kokande vatten och koka i 6 minuter. Skala och dela.

5
Skölj och klyfta hjärtsalladen.

6
Lägg upp potatissalladen på tallrik tillsammans med hjärtsallad, ägghalvor och skinka. Ringla över dressing och toppa med pumpakärnor och gräslök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top