Du behöver
- 800 g småpotatis, tvättad
- 2 msk dijonsenap
- 1/2 dl vitvinsvinäger
- 1 dl olivolja
- salt, nymalen svartpeppar
- 3 msk kapris
- 1 kruka gräslök, finskuren
- 4 ägg
- 200 g hjärtsallad (gemsallad)
- 4–8 skivor rökt skinka
- 1 dl pumpakärnor, rostade
Gör så här
1
Koka potatisen i saltat vatten, slå av vattnet och låt ånga av.
2
Vispa samman senap, vinäger och olivolja till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
3
Dela eller klyfta potatisen och vänd ihop den med cirka hälften av dressingen, kapris och gräslök, (spara lite gräslök till dekoration).
4
Lägg äggen i kokande vatten och koka i 6 minuter. Skala och dela.
5
Skölj och klyfta hjärtsalladen.
6
Lägg upp potatissalladen på tallrik tillsammans med hjärtsallad, ägghalvor och skinka. Ringla över dressing och toppa med pumpakärnor och gräslök.