Potatissoppa med lax och avokadosmörgås

Du behöver 12 st potatis 3 st gula lökar (bananschalotten) 12 dl grönsaksbuljong salt vitpeppar 2 dl gräddfil bladpersilja 2 st avokado 8 skiva lax...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 12 st potatis
  • 3 st gula lökar (bananschalotten)
  • 12 dl grönsaksbuljong
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 dl gräddfil
  • bladpersilja
  • 2 st avokado
  • 8 skiva lax rökt eller gravad
  • 8 st brödskivor grova

Gör så här

1
Skala och skär potatis och lök i bitar. Fräs gyllene i en gryta med smör.

2
Häll på buljongen och koka tills potatisen mjuknat. Smaka av med salt och vitpeppar.

3
Mixa soppan snabbt med en visp eller en mixer, men behåll lite klumpar.

4
Rör ner gräddfil, strö över finhackad persilja och servera med en avokado- och laxsmörgås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top