Potatissoppa med laxkuber

Du behöver 2 purjolökar, skurna i skivor, spar till garnering 1 liter vatten 2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar 6 (ca 400 g) potatisar, skurna i mindre...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 purjolökar, skurna i skivor, spar till garnering
  • 1 liter vatten
  • 2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 6 (ca 400 g) potatisar, skurna i mindre bitar
  • 2 (ca 100 g) morötter, skurna i mindre bitar
  • 3 msk grädde
  • salt
  • citronpeppar
  • mangoldblad till garnering
  • 3 bitar (à 125 g) laxfilé, skurna i kuber

Gör så här

1
Bryn purjon i smör utan att den tar färg. Häll på vattnet, smula ner buljongtärningarna och tillsätt potatisen. Låt koka 10 min.

2
Häll av spadet och spara. Mixa morötterna. Späd med spadet och grädde. Sjud ett par minuter. Salta och peppra. Garnera med purjo och mangold och servera med stekta laxkuber och bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top