Du behöver
- 2 msk senapsfrö gula
- 2 msk senapsfrö bruna
- 0.5 dl ättikssprit (12 %)
- 1 dl socker
- 1.5 dl vatten
- 1 st rödbetor knippe, med blast
- salt
- 2 msk smör brynt
- flingsalt
- 2 msk gräslök skuren
- 2 msk gräddfil
Gör så här
1
Förväll senapsfröna i 2 minuter i kokande vatten, häll av. Koka sedan upp ättika, socker och vatten. Lägg senapsfröna i lagen och låt svalna.
2
Spara eventuellt blasten på rödbetorna om den är fin. Tvätta rödbetorna och koka dem mjuka i saltat vatten. Dra av skalet med fingrarna.
3
Vänd ihop betorna med det brynta smöret, och salta med flingsalt.
4
Servera betorna ljumna med syrade senapsfrön, gräslök, gräddfil och eventuell blast.