Du behöver
- 1 förp, ca 300 g, prinskorv
- 1 msk olivolja
- 1 förpackning pizzadeg på rulle, rektangulär
- 4 dl chilisås av ketchuptyp
- 5–6 dl riven ost
- 2 äpplen
- 1 klyfta (ca 400 g) färsk vitkål
- 2 krm salt
- 2 msk äppelcidervinäger
- nymalen svartpeppar
- 1/2 tsk pizzakrydda eller torkad basilika
- ev färska basilikablad till garnering
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Dela korvarna och fräs dem i oljan cirka 1 minut.
2
Rulla ut pizzadegen tillsammans med bakplåtspappret på en ugnsplåt och sporra den i fyra avlånga pizzabottnar. Bred ut chilisåsen på pizzabottnarna, spara en kant. Fördela över osten. Sätt plåten i mitten av ugnen och grädda enligt anvisning på förpackningen, cirka 15 minuter. Toppa pizzorna med korven efter halva gräddningstiden.
3
Gör salladen under tiden. Klyfta, kärna ur och skiva äpplen. Strimla kålen. Blanda den med saltet, tills kålen börjar safta sig. Blanda i vinägern. Vänd ner äppelskivorna. Peppra.
4
Smula pizzakryddan över
5
pizzorna och toppa dem med färska hackade basilikablad. Servera med pizzasalladen.
Tips! Toppa gärna pizzan med färska basilikablad.