Pulled chicken långlagad kyckling

Du behöver 900 g kycklinglår med ben 1 tsk salt 1 tsk spiskummin 1 st gul lök 4.5 st vitlöksklyftor 1 bitar chipotlechili 2 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 900 g kycklinglår med ben
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 st gul lök
  • 4.5 st vitlöksklyftor
  • 1 bitar chipotlechili
  • 2 dl hönsbuljong

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Krydda kycklingen med salt och spiskummin och lägg den i en ugnssäker gryta med lock. Tillsätt skalad och skivad lök, vitlöksklyftor, chili och buljong. Lägg på lock och sätt grytan i nedre delen av ugnen ca 2 timmar.

3
Låt svalna. Ta upp kycklingen. Dra kycklingköttet i bitar med hjälp av två gafflar.


Kommentar:
Tid 20 minuter + 2 timmar i ugn.
Receptet kommer från boken Hamburgare och texmex, Semic av Lena Söderström

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top