Pytt med stekt ägg och rödbetor

Du behöver 0.5 st gul lök 1 st morot olja att steka i champinjoner (ca 80g) 1 dl kikärtor kokta potatis (ca 120 g), kokta...

Tillagningstid: 15 minuter
1 portion

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st morot
  • olja att steka i
  • champinjoner (ca 80g)
  • 1 dl kikärtor kokta
  • potatis (ca 120 g), kokta
  • persilja
  • 1 st ägg

Till servering:

rödbetor inlagda

Gör så här

1
Hacka löken och skär moroten i små tärningar. Stek i olja tills morötterna mjuknar lite. Skär svampen i bitar. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Lägg svamp och kikärtor i stekpannan och låt fräsa med morot och lök några minuter. Skär potatisen i tärningar låt den fräsa med tills den blivit varm. Salta och peppra och strö över persilja. Lägg pytten i en matlåda. Stek ett ägg och lägg ovanpå.

2
Värm till lunch nästa dag och servera med inlagda rödbetor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top