Pyttipanna med merguez

Du behöver 2 st gula lökar 6 st potatis stora kokta kalla 400 g lammkorv av mergueztyp smör och olja till stekning salt svartpeppar 4...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 6 st potatis stora kokta kalla
  • 400 g lammkorv av mergueztyp
  • smör och olja till stekning
  • salt svartpeppar
  • 4 st ägg
  • chiliflakes
  • persilja de plockade bladen
  • grönsallad till servering

Gör så här

1
Skala och hacka löken fint. Skala och tärna potatisarna. Skiva korven.

2
Stek lök, potatis och korv var för sig i matfett i varsin stekpanna. Löken ska mjukstekas varsamt utan att ta färg, minst 7 minuter. Potatisen kan stekas på högre värme och bli fint frasig, här är det välkommet med lite smör, salta och peppra efter smak. Korven steks i några droppar olja tills alla sidor fått fin färg. När allt är färdigstekt stek äggen, salta och strö över lite chiliflakes.

3
Blanda potatis, lök och korv i en av pannorna eller fördela i högar på fyra tallrikar. Toppa med ägg och persilja, och

4
servera med grönsallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top