Du behöver
- 2 st gula lökar
- 6 st potatis stora kokta kalla
- 400 g lammkorv av mergueztyp
- smör och olja till stekning
- salt svartpeppar
- 4 st ägg
- chiliflakes
- persilja de plockade bladen
- grönsallad till servering
Gör så här
1
Skala och hacka löken fint. Skala och tärna potatisarna. Skiva korven.
2
Stek lök, potatis och korv var för sig i matfett i varsin stekpanna. Löken ska mjukstekas varsamt utan att ta färg, minst 7 minuter. Potatisen kan stekas på högre värme och bli fint frasig, här är det välkommet med lite smör, salta och peppra efter smak. Korven steks i några droppar olja tills alla sidor fått fin färg. När allt är färdigstekt stek äggen, salta och strö över lite chiliflakes.
3
Blanda potatis, lök och korv i en av pannorna eller fördela i högar på fyra tallrikar. Toppa med ägg och persilja, och
4
servera med grönsallad.