Quesadillas med italiensk fyllning

Du behöver 200 g gorgonzola 8 st tortillabröd stora 24 st salami tunna skiva 24 skiva ost t ex grevé 4 st selleristjälkar oliver ca...


10 portioner

Du behöver

  • 200 g gorgonzola
  • 8 st tortillabröd stora
  • 24 st salami tunna skiva
  • 24 skiva ost t ex grevé
  • 4 st selleristjälkar
  • oliver ca 30 svarta

Gör så här

1
Skär gorgonzolan i skivor. Fördela gorgonzolan på det ena brödet. Lägg ytterligare ett bröd ovanpå. Fördela salami och ost på brödet och lägg till sist det tredje tortillabrödet överst. Tryck till så brödet håller ihop. Lägg det tredubbla brödet i en stekpanna. Värm brödet på medelstark värme ca 3 min/sida tills osten smält.

2
Skär quesadillas i snibbar och servera med strimlad selleri och oliver.


Kommentar:
Ett inslag i menyn “Festligt för världsmedborgare” som ingår i temafesten “Välkommen till varandra”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top