Quesadillas med paprika

Du behöver 4 st tortillabröd medelstora 1 dl västerbottensost riven 2 dl keso 1 dl paprika (eller 1 hemgrillad) 2 näve rucola rapsolja att steka...

Tillagningstid: 15 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 4 st tortillabröd medelstora
  • 1 dl västerbottensost riven
  • 2 dl keso
  • 1 dl paprika (eller 1 hemgrillad)
  • 2 näve rucola
  • rapsolja att steka i
  • flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här

1
1 Lägg två av bröden på en skärbräda och strö på osten.

2
2 Lägg på keso, paprika och rucola. Salta och peppra lätt.

3
3 Toppa med de resterande tortillabröden och tryck ihop lätt.

4
4 Hetta upp lite olja i en stor panna och stek en dubbel tortilla åt gången cirka 1 minut på var sida. Tryck gärna lätt med en stekspade så att den smälter ihop.

5
5 Lägg upp på skärbräda och låt vila ett par minuter innan du klipper bröden i 4 bitar vardera.


Kommentar:
Receptet kommer från boken Good morning, Kakao förlag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top