Quinoasallad med bakade tomater

Du behöver 600 g tomater 2 msk olivolja 2 tsk balsamvinäger 2 tsk flingsalt 0.5 tsk strösocker 1 tsk svartpeppar 4 prt quinoa 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g tomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk strösocker
  • 1 tsk svartpeppar
  • 4 prt quinoa
  • 1 st kruka basilika
  • 2 dl hasselnötter
  • 2 st avokado
  • 2 st mozzarellaostar à 125 g

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 225 grader. Halvera tomaterna och lägg dem i papprad ugnsform med snittytan upp. Ringla över olivolja och balsamvinäger, strö över salt, socker och svartpeppar. Baka i ugnen i 20–25 minuter. Ös tomaterna med oljeblandningen i formen efter halva tiden.

2
2??Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet medan tomaterna står i ugnen. Rosta under tiden hasselnötterna i en torr panna tills skalet börjar lossna och de får lite färg. Gnugga bort skalen i en ren kökshandduk. Hacka nötterna och basilikan och blanda med den färdigkokta quinoan.

3
3 Dela avokadorna, ta bort kärnorna och gröp ur dem. Riv mozzarellan i bitar. Fördela allt på tallrikar tillsammans med de rostade tomaterna och lite extra olivolja och balsamvinäger.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top