Du behöver
- 600 g tomater
- 2 msk olivolja
- 2 tsk balsamvinäger
- 2 tsk flingsalt
- 0.5 tsk strösocker
- 1 tsk svartpeppar
- 4 prt quinoa
- 1 st kruka basilika
- 2 dl hasselnötter
- 2 st avokado
- 2 st mozzarellaostar à 125 g
Gör så här
1
1 Sätt ugnen på 225 grader. Halvera tomaterna och lägg dem i papprad ugnsform med snittytan upp. Ringla över olivolja och balsamvinäger, strö över salt, socker och svartpeppar. Baka i ugnen i 20–25 minuter. Ös tomaterna med oljeblandningen i formen efter halva tiden.
2
2??Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet medan tomaterna står i ugnen. Rosta under tiden hasselnötterna i en torr panna tills skalet börjar lossna och de får lite färg. Gnugga bort skalen i en ren kökshandduk. Hacka nötterna och basilikan och blanda med den färdigkokta quinoan.
3
3 Dela avokadorna, ta bort kärnorna och gröp ur dem. Riv mozzarellan i bitar. Fördela allt på tallrikar tillsammans med de rostade tomaterna och lite extra olivolja och balsamvinäger.