Röktlaxrullar med avokadomousse

Du behöver 4 stjälkar grön sparris 4 skivor kallrökt lax 1 mogen avokado 1/2 dl creme fraiche 2 tsk färskpressad limesaft 1/2 tsk (fling)salt 1...


4 portioner

Du behöver

  • 4 stjälkar grön sparris
  • 4 skivor kallrökt lax
  • 1 mogen avokado
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 2 tsk färskpressad limesaft
  • 1/2 tsk (fling)salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk riven pepparrot
  • Garnering:
  • 50 g machésallad och späda mangold
  • tunna grissinibröd

Gör så här

1
Koka sparrisarna knappt mjuka i lättsaltat vatten, 3–5 minuter. Spola dem kalla och låt dem droppa av. Klipp upp paketet med laxskivorna så att det kommer in luft, det gör att skivorna går lättare att sära. Dela avokadon och skrapa fruktköttet ner i en bunke.

2

3
Tillsätt creme fraiche, limesaft, salt, peppar och pepparrot. Mosa ihop med en gaffel. Lägg laxskivorna på en skärbräda. Fördela avokadomoussen på skivorna. Lägg en sparris på varje skiva och rulla samman. Så långt kan rätten förberedas.

4

5
Vid servering läggs rullarna på en bädd av väl sköljd sallad på var sin tallrik. Stick in en eller två grissinipinnar i varje rulle.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top